Weboldal készítés - https://szilnet.hu - 2

Elementor homokóra

Más néven az Elementor nem töltődik be

Az utóbbi idők legnagyobb „slágere” a weboldal használók között, az Elementor. A legtöbb WordPress weboldal készítő is találkozott már vele. Segítségével az oldalak kialakítása egyszerűvé, látványossá, és gyorsan kezelhetővé vált.

Weboldal készítés - https://szilnet.hu - 3

Milyen verziói vannak az Elementornak?

Lehet kapni belőle többféle verziót.

 • Plugin verzió, melyek (legnagyobb sajnálatomra) mindegyik verziója éves fizetéssel használható. Áruk viszonylag borsos, persze függ az aktiválások számától. Life-time verziót nem találtam.
 • Nemrégiben kihozták a Cloud verziót, mely a Goolge Cloud Platform-al dolgozik együtt, minden szerkesztői tulajdonsággal.
 • És van a nagy sikernek örvendő „Free version”, mely a nevéből kiolvashatóan ingyenes. Ennek hátránya, hogy az igazán menő elementeket nem használhatjuk.
És amiről a cikk szól

Az Elementor valóban nagyszerű fejlesztés, azonban vannak hátrányai is. Egyik ilyen, a viszonylag magas erőforrás használat.  A gyengébb erőforrással rendelkező tárhelyeken tárolt weboldalak érezhetik elsőként.

Weboldal készítés - https://szilnet.hu - 4

Munkáim során többször belefutottam a főcímben található jelenséggel, az Elementor homokórával.

Ha az Elementor Widget Panel nem töltődik be, és folyamatosan pörög a „Betöltés” ikon, amint az az alábbi képen látható, ez általában egy erőforrás-probléma, egy másik beépülő modullal való ütközés vagy a szerver valamilyen speciális beállítása miatt lehet.

Az alábbi lépéseket javaslom elvégezni a hiba kijavítása érdekében:

 1. Meggyőződni az Elementor minimum követelményeinek eleget tesz-e a weboldalunk. A Cikk írásakor ez a következően nézett ki:
  • WordPress verzió: 4.0, vagy magasabb
  • PHP Verzió: 5.4, vagy magasabb
  • WP Memory limit minimum 256M, de javasolt az 512M
   Ellenőrizni ezt az Elemetor –> Rendszer információ menüpont alatt lehet. Szükség esetén növeljük a Memória korlátot. Ez a betöltési hibák leggyakoribb oka.
   KÉP BESZÚRÁSA
 2. Deaktiválni az összes beépülő modult, kivéve az Elementor és az Elementor Pro-t. Ha ez megoldja a problémát, aktiváljuk újra az egyes bővítményeket egyenként, amíg meg nem találjuk a problémás beépülő modult. Ha megtaláljuk, fordulhatunk segítségért a beépülő modul fejlesztőihez, vagy használhatunk másik beépülő modult. Személy szerint ezt a beállítást lehetsőéget nem szeretem, mert néha több gondot is okozhatunk vele.
 3. Állítsuk át a sablont (ideiglenesen) egy alapértelmezett WordPress-témára, például a Twenty Seventeen-re, hogy megnézzük, a sablon okozza-e problémát. Ha igen, forduljunk segítségért a téma fejlesztőihez, vagy használjunk másik témát. 
 4. És végül, de nem utolsóként, amennyiben a probléma továbbra is fennáll, kérjük meg tárhelyszolgáltatót (ha nem lenne jogunk hozzá), hogy nézze meg a hibanaplókat, és oldja meg az esetleges problémákat. Illetve kérje meg a tárhelyszolgáltatót, hogy ellenőrizze, hogy a PHP Zlib bővítmény engedélyezve van-e a szerverén.
  Bizonyos esetekben szükség lehet a max_input_vars értékének növelésére.
PHP Memória bővítése

Amennyiben rendelkezünk hozzáféréssel a cPanel felülethez, használhatjuk a MultiPHP INI Editort:

Weboldal készítés - https://szilnet.hu - 5

Ha nem férünk hozzá, akkor FTP hozzáféréssel szükséges módosítani három alapfájlunk értékeit ezekkel a bejegyzésekkel:

 • wp-config.php fájl módosítása

Adja hozzá ezt a tetejére, a „Boldog blogolást” feliratú sor elé:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘512M’);

 • PHP.ini fájl módosítása:

memory_limit = 256M

 • .htaccess fájl módosítása:

Amennyiben nincs hozzáférésünk a PHP.ini fájlhoz.

php_value memory_limit 256M

Amennyiben segítségre lenne szükséged benne, keress bátran levélben, vagy weboldalamon keresztül.

Bizom benne tudtam segíteni!

Scroll to Top